15:14:30

Newsflash

Newsflashes
zaventem_landing zaventem_luchthaven1 controletoren belgocontrol zaventem steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 steenokkerzeel_kappel zaventemaerial_photo
Milquet heropent debat vliegtuiglawaai (Nieuwsblad) PDF Afdrukken E-mailadres
Nieuws
Geschreven door WebMaster   
dinsdag 08 juni 2010 19:54

ZAVENTEM/BRUSSEL - De volgende regering zal ‘de omstreden instructies van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe moeten corrigeren', zegt cdH-voorzitster Joëlle Milquet. Ze reageert op het bericht dat Schouppe de windnormen voor het baangebruik van de luchthaven van Zaventem heeft gewijzigd. Ook MR-voorzitter Didier Reynders dringt aan op een correcte toepassing van de windnormen.
Volgens de actiegroep BUTV heeft Schouppe in een periode van lopende zaken de limieten voor rugwind voor alle pistes op de luchthaven verminderd van 7knopen naar 5, terwijl de regering beslist had om de norm van 7knopen vast te leggen voor de pistes25 en 20.

Milquet en Reynders betreuren dat de recente publicatie van staatssecretaris Schouppe, met instructies voor de toepassing van de windnormen en de selectie van de pistes, ‘niet duidelijk is en verschillende interpretaties toelaat voor luchtverkeersleiders'. (blg)