23:43:05

Newsflash

Newsflashes
steenokkerzeel_kappel zaventem_landing zaventem_luchthaven1 controletoren belgocontrol zaventem zaventemaerial_photo steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1
BEAP beschikt nog niet over vereiste vlieglicentie (HLN) PDF Afdrukken E-mailadres
Luchtvaartmaatschappijen Belgiƫ
Geschreven door WebMaster   
maandag 06 december 2004 18:23
BEAP, de vereniging van gewezen werknemers van Sabena, beschikt nog niet over de nodige documenten om een vlieglicentie (AOC) aan te vragen.
"Wat ons betreft ligt er geen vuistdik dossier op tafel dat BEAP nodig heeft om een vergunning te krijgen. Ook talrijke andere documenten ontbreken nog", aldus Eric Aerden, woordvoerder van de federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer.
"Ik ben verbaasd dat BEAP nu al uitpakt met uitspraken over het nieuwe luchtvaartproject. Ook het Directoraat-Generaal voor de Luchtvaart begrijpt het niet."

Aerden acht het ondenkbaar dat BEAP op 23 december haar eerste vlucht naar Togo (Lomé) uitvoert. "Tenzij BEAP natuurlijk gebruik maakt van een buitenlandse licentie, maar daar heeft de vereniging voorlopig geen melding van gemaakt".

De woordvoerder stelt ook nog dat hij het bijzonder zou betreuren als BEAP de schuld bij de overheid zou leggen indien het hele project wordt afgeblazen. "Een scenario zoals destijds met Freddy Van Gaever, die de Belgische politiek van sabotage beschuldigde, moet vermeden worden", aldus nog Eric Aerden.
Laatst aangepast op donderdag 24 april 2008 22:47