06:13:54

Newsflash

Newsflashes
steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 controletoren belgocontrol zaventem zaventem_luchthaven1 steenokkerzeel_kappel zaventem_landing zaventemaerial_photo
Jongen maakt joyride met vliegtuig (Het Nieuwsblad)) PDF Afdrukken E-mailadres
Luchtvaartnieuws buitenland
Geschreven door WebMaster   
vrijdag 17 juni 2005 20:43

Een veertienjarige jongen uit het Amerikaanse Alabama heeft een joyride van 30 minuten gemaakt met een Cessna, die startklaar op de tarmac stond. In die tijd is hij twee keer opgestegen en twee keer behoorlijk succesvol geland. De tiener had voor dit avontuur nog geen enkele vliegervaring opgedaan.

De jongen liep enkele kleine snijwonden op bij de tweede landing, die iets minder vlot verliep dan de eerste. Onmiddellijk daarna werd hij opgesloten in de jeugdgevangenis, op beschuldiging van diefstal van het vliegtuigje.

In een verklaring zegt de jongen dat het allemaal vrij snel is gegaan: ,,Ik legde de motor aan, begon vervolgens een beetje rond te rijden op de startbaan en voor ik het wist zat ik in de lucht.''

Intussen rijst de vraag of het vliegveld Fort Payne wel behoorlijk beveiligd was. De manager geeft alvast toe dat daar in het verleden niet zoveel aandacht voor is geweest.

 mcu (ap)

Laatst aangepast op vrijdag 17 juni 2005 20:44