20:09:59

Newsflash

Newsflashes
steenokkerzeel_kappel steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 zaventem_landing zaventemaerial_photo zaventem_luchthaven1 controletoren belgocontrol zaventem
Airbus doet goede zaken op luchtvaartbeurs Le Bourget (De Standaard) PDF Afdrukken E-mailadres
Vliegtuigconstructeurs
Geschreven door WebMaster   
vrijdag 17 juni 2005 21:05
LE BOURGET - De Europese vliegtuigconstructeur Airbus heeft een overeenkomst getekend met de Indiase maatschappij InterGlobe Group voor de levering van 100 A320-toestellen. De overeenkomst, die in de marge van de luchtvaartbeurs in Le Bourget werd bekendgemaakt, heeft een waarde van ongeveer 6 miljard dollar.  Airbus zal binnenkort wellicht ook een nieuwe aankoopintentie voor het nieuwe A350-toestel bekendmaken. Het zou in totaal gaan om de aankoop van acht toestellen.

Voorts regent het ook geruchten dat drie Chinese luchtvaartmaatschappijen een bestelling bij Airbus zouden plaatsen voor het A380-toestel. Die toestellen zouden nog voor de Olympische Zomerspelen in 2008 moeten geleverd worden.

Daarnaast verwacht de Europese vliegtuigconstructeur ook een bestelling van de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij TAM. De order zou A350-toestellen omvatten. Volgens enkele bronnen zou de bestelling mogelijk vrijdag worden bekendgemaakt. Noël Forgeard, topman van Airbus, liet afgelopen dinsdag al weten dat Airbus rekent op 200 contracten voor de A350-toestellen vanaf nu tot het einde van het jaar.

Tot slot heeft de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Alaska Airlines bij concurrent Boeing een bestelling geplaatst voor 35 vliegtuigen van het type Boeing 737-800. Met de overeenkomst is een bedrag van 2,3 miljard dollar gemoeid. Alaska Airlines nam ook een optie op 15 andere toestellen, ter waarde van 983 miljoen dollar. Verwacht wordt dat de toestellen vanaf 2006 zullen geleverd worden.

©Copyright De Standaard
Laatst aangepast op zaterdag 26 april 2008 20:48