06:13:45

Newsflash

Newsflashes
controletoren belgocontrol zaventem steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 steenokkerzeel_kappel zaventemaerial_photo zaventem_landing zaventem_luchthaven1
Frankrijk publiceert zwarte lijst vliegtuigmaatschappijen (HLN) PDF Afdrukken E-mailadres
Luchtvaartnieuws buitenland
Geschreven door WebMaster   
maandag 29 augustus 2005 22:12
Frankrijk heeft zijn zwarte lijst gepubliceerd van vliegtuigmaatschappijen, die om veiligheidsredenen geen toegang krijgen tot het luchtruim. Op de lijst staan Air Koryo (Noord-Korea),  Air Saint-Thomas (VS), International Air Service (Liberia), Lineas  AER (Mozambique) en Phuket Airlines (Thailand).
 
Vijf crashes
De lijst staat op de website van de Franse luchtvaartautoriteiten (DGAC). Dit is de eerste keer dat Frankrijk een dergelijke lijst publiceert. In Europa kenden alleen Groot-Brittannië en Zwitserland al een openbare zwarte lijst. Ook de Verenigde Staten hebben een dergelijke lijst. Deze maand vonden wereldwijd vijf vliegtuigcrashes plaats. Daarbij vielen in totaal zo'n 300 doden.

Extra controles
De EU wil tegen eind 2005 of begin 2006 een lijst openbaar maken waarop de verboden luchtvaartmaatschappijen per lidstaat staan aangegeven. In Frankrijk zal de controle op buitenlandse luchtvaartmaatschappijen worden opgevoerd. Het aantal DGAC-controleurs zal op korte termijn worden verhoogd van 25 tot 30, en het aantal onaangekondigde controles zal toenemen tot 2.000 per jaar. Vorig jaar vonden zo'n 1.600 onaangekondigde controles plaats. 
 
Meldingsplicht
Het Franse ministerie van Vervoer zal bovendien voor eind dit jaar een reglement uitgeven waardoor reisbureaus en chartermaatschappijen worden verplicht hun passagiers op de hoogte te stellen van de naam  van de gebruikte vliegtuigmaatschappij, ook als die op het laatste  moment wordt gewijzigd.
(belga)
Laatst aangepast op donderdag 24 april 2008 23:14