22:33:28

Newsflash

Newsflashes
zaventem_luchthaven1 controletoren belgocontrol zaventem zaventemaerial_photo steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 steenokkerzeel_kappel zaventem_landing
Startbaan Bierset wordt nog niet verlengd (VRT) PDF Afdrukken E-mailadres
Luchthavens België
Geschreven door WebMaster   
dinsdag 04 oktober 2005 20:00

di 04/10/05 - De auditeur van de Raad van State geeft Vlaanderen gelijk in het dossier van de verlenging van de startbaan van de Luikse luchthaven Bierset.

Volgens de auditeur had het Waals gewest Vlaanderen moeten consulteren, maar dat is niet gebeurd. Doorgaans volgt de Raad van State het advies van de auditeur.

TNT in Bierset
(foto Belga)

Waals minister van Ruimtelijke Ordening André Antoine (CDH) wacht het arrest van de Raad van State niet af en zegt dat hij het nodige zal doen.

Vorig jaar trok Vlaanderen samen met de Limburgse gemeenten Riemst, Bilzen, Hoeselt en Voeren naar de Raad tegen de verlenging van de startbaan. De gemeenten vrezen dat de verlenging van de startbaan in Bierset voor hen nog meer nachtlawaai zal betekenen.

Bierset is vooral een vrachtluchthaven. Ook het koerierbedrijf TNT is er gevestigd; net zoals bij DHL in Zaventem betekent dit veel nachtvluchten.