21:20:42

Newsflash

Newsflashes
steenokkerzeel_kappel zaventemaerial_photo zaventem_luchthaven1 controletoren belgocontrol zaventem steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 zaventem_landing
95 vliegmaatschappijen op zwarte lijst (HLN) PDF Afdrukken E-mailadres
Luchtvaartnieuws buitenland
Geschreven door WebMaster   
dinsdag 20 juni 2006 20:31
  De Europese Commissie heeft drie nieuwe vliegtuigmaatschappijen op de Europese zwarte lijst gezet, en heeft een vliegtuig van een andere maatschappij verboden. Volgens de Commissie werkt een aantal maatschappijen wel aan verbeteringen.

De Europese zwarte lijst met maatschappijen en vliegtuigen die niet welkom zijn in het Europees luchtruim, bestaat sinds maart. Met de opname van twee Kirgizische en een Surinaamse maatschappij staan er 95 maatschappijen op de lijst. Voor drie bedrijven zijn er beperkingen, met specifieke vliegtuigen die niet welkom zijn.

Volgens de Europese Commissie heeft de Europese lijst effect. De vroegere nationale bans hadden geen effect, nu nemen maatschappijen contact op om te horen hoe ze opnieuw aanvaardbaar kunnen worden. Japan en Australië werken samen met Europa. Europa zelf werkt niet alleen repressief. Aan de republiek Congo is vijf miljoen euro gegeven om de veiligheid van het vliegverkeer te verhogen. Op een na alle Congolese vliegtuigmaatschappijen zijn gebannen uit de EU.
Laatst aangepast op donderdag 24 april 2008 22:56