06:13:35

Newsflash

Newsflashes
zaventem_luchthaven1 zaventemaerial_photo controletoren belgocontrol zaventem zaventem_landing steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 steenokkerzeel_kappel
'Ongeval zat er aan te komen' (Standaard) PDF Afdrukken E-mailadres
Nieuws algemeen
Geschreven door WebMaster   
zondag 25 mei 2008 20:40

{mosimage}crashkalittaairbaan20.gifBRUSSEL - Een vliegtuigongeval op baan 20 van de luchthaven van Zaventem zat er aan te komen. Dat meldt de vzw Sterrebeek 2000 na het incident vanmiddag met een vrachtvliegtuig op die startbaan. De actiegroep streeft voor de afbouw van de nachtvluchten en het invoeren van strengere milieunormen.

'Deze ramp was voorspeld. Reeds jaren waarschuwen de bewonersgroepen ten zuiden van de luchthaven en in het verlengde van startbaan 20 voor een dergelijke catastrofe', zegt de actiegroep.

'De bewoners stellen reeds jaren vast dat zware vliegtuigen bij het opstijgen via baan 20 met moeite hoogte halen. Zware vliegtuigen hebben de volledige baan nodig om voldoende snelheid te maken. Hierdoor hebben vliegtuigen geen enkele foutenmarge meer bij het opstijgen', klinkt het nog.

De omwonenden eisen daarom dat staatssecretaris Etienne Schouppe en premier Yves Leterme in hun beleidsplannen voor de luchthaven rekening houden met de beperkingen van baan 20.