06:13:09

Newsflash

Newsflashes
steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 zaventem_luchthaven1 zaventemaerial_photo controletoren belgocontrol zaventem zaventem_landing steenokkerzeel_kappel
Raad van State schorst milieuvergunning luchthaven Deurne (Standaard) PDF Afdrukken E-mailadres
Nieuws algemeen
Geschreven door WebMaster   
maandag 26 mei 2008 19:15
BRUSSEL (BELGA) - Bij de milieuvergunning voor de luchthaven van Deurne was geen milieueffectenrapport.
De Raad van State heeft de milieuvergunning van de luchthaven van Deurne vernietigd. Dat meldde het actiecomité 'Verlenging Nooit', dat zich kant tegen de uitbreiding van de luchthaven.

Bij de milieuvergunning die de Vlaamse minister van Leefmilieu in 2004 verleende voor de uitbating van de luchthaven, was geen milieueffectenrapport gevoegd. De actiegroep vroeg daarom de vernietiging van de vergunning, en werd daarin gevolgd door de Raad van State.

De schorsing van de milieuvergunning komt enkele dagen nadat de Vlaamse regering zich nog engageerde om fors te investeren in de uitbouw van de luchthaven, samen met een consortium van privé-investeerders.

Vlaams minister van Leefmilieu Hilde Crevits (CD&V) liet alvast weten dat ze het arrest van de Raad van State ten gronde zou onderzoeken. Luchthavencommandant Eddy Cleirbaut van de luchthaven van Deurne stelde dat er bij het indienen van de aanvraag in 2002 geen milieueffectenrapport moest worden voorgelegd. 'Als de Raad van State dat van ons vraagt, zullen wij die vraag ook inwilligen', aldus Cleirbaut.

Volgens de woordvoerster van Crevits kan de luchthaven inmiddels wel operationeel blijven. De Vlaamse parlementsleden Mieke Vogels en Rudi Daems van Groen! eisen echter dat de activiteiten op de luchthaven gestaakt worden zolang er geen nieuwe milieuvergunning is.