06:13:31

Newsflash

Newsflashes
zaventem_luchthaven1 zaventemaerial_photo controletoren belgocontrol zaventem steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 steenokkerzeel_kappel zaventem_landing
Picqué vraagt duurzame oplossing voor luchthaven (HLN) PDF Afdrukken E-mailadres
Nieuws algemeen
Geschreven door WebMaster   
maandag 26 mei 2008 20:09
Het ongeval met een vrachtvliegtuig op de luchthaven van Zaventem toont volgens de Brusselse minister-president Charles Picqué (PS) en zijn minister van Leefmilieu Evelyne Huytebroeck (Ecolo) aan dat er een duurzame oplossing voor de luchthaven nodig is. Federaal staatssecretaris van Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) moet zorgen voor meer objectiviteit in het vastleggen van het baan- en routegebruik, zegt hij.

Voorstellen
Volgens beide Brusselse ministers moeten er dringend beslissingen komen die zorgen voor meer veiligheid in het baan- en routegebruik "door te vermijden dat over de dichtst bevolkte gebieden gevlogen moet worden". Het Brussels gewest heeft al verschillende voorstellen gedaan "voor een objectievere en veiligere bepaling, die de rust en veiligheid van de omwonenden beter in acht neemt", luidt het bij de Brusselse ministers.

"Wij wachten nu ongeduldig de resultaten van het onderzoek af. Wij hopen dat deze resultaten in alle objectiviteit behandeld zullen worden, in het belang van iedereen, zowel passagiers als omwonenden", zeggen Picqué en Huytebroeck. (belga/gb)
26/05/08 17u58
Laatst aangepast op maandag 26 mei 2008 20:23