15:14:22

Newsflash

Newsflashes
controletoren belgocontrol zaventem zaventemaerial_photo zaventem_luchthaven1 steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 zaventem_landing steenokkerzeel_kappel
Berging vliegtuigwrak kan pas over enkele dagen beginnen (HLN) PDF Afdrukken E-mailadres
Nieuws algemeen
Geschreven door WebMaster   
maandag 26 mei 2008 20:10
Het luchtverkeer op de nationale luchthaven Brussels Airport verliep vanochtend zo goed als normaal. Er zijn twee start- en landingsbanen beschikbaar en enkel de weersomstandigheden zorgen voor een aantal kleine vertragingen. Deze namiddag zal het verkeer wel hinder ondervinden. De berging van het vliegtuig dat gisteren op de landingsbaan in twee brak, zal nog enkele dagen op zich laten wachten.

Berging vliegtuig
Het verongelukte vrachtvliegtuig van Kalitta Air ligt nog steeds op baan 02-20 en het zal nog minstens enkele dagen duren voor het bergen kan beginnen. De brandweer van Zaventem is ter plaatse en laat gecontroleerd de kerosine uit het vliegtuig stromen." Pas als alle kerosine verwijderd is, kan het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk beginnen. Eenmaal dat afgerond, zal het wrak geborgen worden maar dat zal pas over enkele dagen zijn.

Experts
Experts van vliegtuigconstructeur Boeing zijn vanuit de Franse hoofdstad Parijs onderweg naar de luchthaven van Zaventem. Zij zullen de brandweer adviseren bij het leegpompen van het toestel. De brandweermannen hadden gehoopt langs de vleugels de kerosine uit het toestel te pompen, maar omdat daarmee de stabiliteit van het toestel en de cargo in het gedrang konden komen, besloot de brandweer te wachten op experts van Boeing.

Waarschijnlijk zal er vanavond en vannacht niet meer gepompt worden. "Door de massa kerosine is het niet zeker dat de verlichting geen vonken zal geven", zegt de woordvoerder van de brandweer van Zaventem. Als morgen voor de middag met de pompwerken kan begonnen worden, dan kunnen die morgenavond al achter de rug zijn. (belga/gb)
26/05/08 12u02
Laatst aangepast op maandag 26 mei 2008 20:22