06:12:55

Newsflash

Newsflashes
steenokkerzeel_kappel zaventem_luchthaven1 zaventemaerial_photo zaventem_landing controletoren belgocontrol zaventem steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1
Bemanning denkt aan mechanisch defect als oorzaak crash Zaventem §HLN) PDF Afdrukken E-mailadres
Nieuws algemeen
Geschreven door WebMaster   
maandag 26 mei 2008 21:41
Volgens de getuigenis van een bemanningslid van het gecrashte vrachtvliegtuig van Kalitta Air aan luchtvaartspecialisten, ligt mogelijk een technisch incident aan de basis van het ongeval.

Voordat het vliegtuig, een Boeing 747-200, al zijn kracht verloor bij het opstijgen zou het bemanningslid een dof geluid gehoord hebben. Het vliegtuig ging daarna van de tarmac. De piloten slaagden erin het terug op de baan te krijgen, maar niet om het te stoppen.

Onderzoek niet moeilijk
Luchtvaartspecialisten wijzen er vandaag op dat het onderzoek normaal niet moeilijk zal zijn. Het vliegtuig is immers niet in brand geschoten, de zwarte dozen zijn beschikbaar en de bemanning heeft het ongeval overleefd.

Er zijn 1.381 Boeing's 747-200 gemaakt waarvan er in de afgelopen jaren 24 betrokken raakten bij ongevallen. In veertien gevallen waren er ook slachtoffers onder de passagiers. (belga/ka)
26/05/08 20u47