22:30:58

Newsflash

Newsflashes
steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 steenokkerzeel_kappel zaventem_landing zaventemaerial_photo controletoren belgocontrol zaventem zaventem_luchthaven1
Tunnel onder landingsbaan vier maanden dicht (Nieuwsblad) PDF Afdrukken E-mailadres
Werken aan de banen
Geschreven door WebMaster   
zaterdag 07 februari 2009 14:31

STEENOKKERZEEL - The Brussels Airport Company laat renovatiewerken uitvoeren aan de tunnel onder de start- en landingsbaan 25L. Die wordt volledig afgesloten van 20 april tot 1september.

 

 

Door het afsluiten van de tunnel dient in (grote) omleidingen te worden voorzien voor het doorgaand verkeer langs de Ring, de Woluwelaan en de Haachtsesteenweg. Plaatselijk verkeer kan omrijden langs Kortenberg.Gezien de tunnel volledig wordt afgesloten, zal er ook geen fiets- en voetgangersverkeer mogelijk zijn. Fietsers en voetgangers moeten langs de Kortenbergsesteenweg.

De renovatiewerken aan de tunnel bestaan uit het vernieuwen en verbeteren van de verlichting, het vernieuwen van de veiligheidsinfrastructuur en het aanbrengen van een nieuwe beschermlaag.

Structureel is de tunnel nog in goede staat. Wel wordt gezorgd voor verdichting van de voegen om lekkend water te vermijden. De rijweg werd een paar jaar geleden al voorzien van een nieuwe asfaltlaag.

Eerst werd overwogen de tunnel gedurende de werken open te houden in één rijrichting. Daardoor zouden de werken meer dan een jaar duren. Om de verkeershinder tot het minimum te beperken, is in overleg met de buurgemeenten en de hulpdiensten geopteerd voor een kortere maar volledige afsluiting van de tunnel. (rbz)

Info: Annemie Symons, tel: 02-254.19.40 of anna.symons @ steenokkerzeel.be

 (rbz)