22:33:47

Newsflash

Newsflashes
steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 zaventem_landing zaventemaerial_photo zaventem_luchthaven1 steenokkerzeel_kappel controletoren belgocontrol zaventem
DHL veegt vakbondsplan Diegem van tafel (Standaard) PDF Afdrukken E-mailadres
Nieuws
Geschreven door WebMaster   
woensdag 17 februari 2010 16:38

De directie van het Europese hoofdkwartier van DHL Express in Diegem heeft woensdag eenzijdig de in de wet-Renault voorziene informatie- en consultatiefase afgesloten. Dat werd bij de vakbonden vernomen. Het businessplan van de vakbonden om het hoofdkwartier in België te houden, werd van tafel geveegd.

Eind vorig jaar maakte de DHL-directie bekend dat er bij het sorteercentrum DHL Aviation, vrachtluchtvaartmaatschappij EAT en het Europese hoofdkwartier van DHL Express 788 jobs moesten verhuizen naar buitenlandse locaties zoals Bonn, Leipzig en Praag.

"De directie heeft niet gewacht op het verslag van de Europese ondernemingsraad of de reactie van de Vlaamse regering en veegde ons plan in tien minuten van tafel. Op al onze vragen over het toekomstige statuut van wie mee verhuist, werd niet geantwoord. We hebben de indruk dat slechts een beperkt aantal personeelsleden mee zal verhuizen. Zij krijgen een nieuw contract waarop de buitenlandse arbeidswetgeving van toepassing zal zijn", aldus vakbondsvrouw Ria Cerulis (BBTK).

De drie vakbonden zeggen dat het personeel een degelijk onderhandeld sociaal plan wil, zowel voor de personeelsleden die mee verhuizen naar het buitenland als voor wie dat niet doet. "Wij vrezen dat de directie net zoals bij de vorige ontslagronde afgelopen zomer over de ontslagregelingen individuele afspraken wil gaan maken à la tête du client", aldus Cerulis.