20:09:29

Newsflash

Newsflashes
zaventem_landing steenokkerzeel_kappel zaventem_luchthaven1 controletoren belgocontrol zaventem steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 zaventemaerial_photo
Vliegtuigen BEAP blijven aan de grond (Het Nieuwsblad) PDF Afdrukken E-mailadres
Luchtvaartmaatschappijen Belgiƫ
Geschreven door WebMaster   
maandag 20 december 2004 18:58
 ZAVENTEM - De nieuwe Belgische luchtvaartmaatschappij BEAP (Belgian Employee Aviation Promotion) moet haar eerste vlucht naar West-Afrika uitstellen met bijna drie weken. Normaal zou BEAP vanaf overmorgen twee keer per week vanop Zaventem naar Afrikaanse bestemmingen vliegen, maar een directeur van de Nederlandse zakenpartner zit in de cel, en dat gooit roet in het eten. BEAP, een initiatief van ex-Sabena-werknemers, stelt haar vluchten uit tot 10 januari. Ze doet dat naar aanleiding van de aanhouding van H. P., de algemeen directeur van de Exel Aviation Group (AEG) op verdenking van afpersing, witwaspraktijken en schriftvervalsing.

P. zou vrijdag weer vrijgelaten zijn, maar afgelopen weekend werd ook bekend dat de Nederlandse Belastingsdienst beslag heeft gelegd op een deel van de groep van AEG, meer bepaald op zijn onderhoudsdochter.

BEAP werkt samen met Exel voor haar vluchten naar Afrika. De nieuwe Belgische maatschappij zou gebruik maken van de vlieglicentie van de Nederlandse groep om naar West-Afrika te vliegen. De eerste vlucht, naar Lomé in Togo, was over enkele dagen voorzien. De maatschappij BEAP verenigt een groep voormalige werknemers van Sabena in BEAP Holding met de investeringsmaatschappij SIBIM. De maatschappij heeft vier Boeing-toestellen.

 jdm (vrt)20/12/2004

Laatst aangepast op donderdag 24 april 2008 22:27