20:09:14

Newsflash

Newsflashes
zaventemaerial_photo controletoren belgocontrol zaventem zaventem_landing zaventem_luchthaven1 steenokkerzeel_kappel steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1
Voorlopig geen vluchten van Dutchbird (HLN) PDF Afdrukken E-mailadres
Luchtvaartmaatschappijen Belgiƫ
Geschreven door WebMaster   
donderdag 23 december 2004 20:06
 De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Dutchbird heeft woensdag geen vluchten uitgevoerd en doet dat ook de rest van de week niet. Volgens M. Rog van de vakbond De Unie hangt de toekomst van het bedrijf aan een zijden draadje.

Dutchbird bevestigde woensdag dat de drie Boeing 757's, waarmee het zijn vluchten naar vakantiebestemmingen als de Canarische Eilanden en Egypte uitvoert, in ieder geval tot en met vrijdag aan de grond blijven. Eigenaar Boeing heeft de toestellen aan de ketting gelegd. "Boeing wil zekerheden en geld", aldus een woordvoerder van Dutchbird.

Volgens de maatschappij zijn alle passagiers tot en met vrijdag ondergebracht bij Transavia en Martinair. De salarissen van de 250 werknemers over de maand december zijn uitbetaald.

Dutchbird is onder leiding van topman H. Prins in gesprek met "een aantal partijen" om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen, aldus de woordvoerder. Hij wil niet speculeren over de kans van slagen.

Prins is de ex-directeur van Exel Aviation Group, en wordt verdacht van afpersing, witwaspraktijken en valsheid in geschrifte. Nadat hij vorige week vrijdag weer op vrije voeten was gekomen, benoemde hij zichzelf maandag tot statutair directeur van Dutchbird.

Dutchbird werd vier weken geleden opgenomen in de Exel Aviation Group, waarvan de zakenman Eric de Vlieger grootaandeelhouder is en Prins toen nog directeur was. Vervolgens bleek dat Prins via zijn bedrijf LBF Zeeland de juridische eigenaar is van Dutchbird. Volgens de zegsman onderzoekt Prins ook de mogelijkheid om Dutchbird alsnog te integreren met de Exel Aviation Group. Maar volgens de woordvoerder van Exel kan daar geen sprake van zijn. "Alle banden met Prins zijn doorgesneden", zei hij.
Laatst aangepast op donderdag 24 april 2008 22:21