04:46:08

Newsflash

Newsflashes
zaventem_luchthaven1 steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 controletoren belgocontrol zaventem steenokkerzeel_kappel zaventemaerial_photo zaventem_landing
PERSBERICHT 31/12/2004 PDF Afdrukken E-mailadres
Persberichten Zone-S
Geschreven door WebMaster   
vrijdag 31 december 2004 13:40

Bewonersgroep Zone-S Steenokkerzeel voorzichtig optimistisch

over nieuwe milieuvergunning BIAC

De bewonersgroep Zone-S van Steenokkerzeel stelt zich positief op ten aanzien van de mededeling van Vlaams Minister Peeters rond de nieuwe milieuvergunning van Biac, maar is alert en blijft aandringen op het afbouwen van de nachtvluchten.

 

Bewonersgroep Zone-S verheugd zich over het feit dat het federale Spreidingsplan niet gekoppeld wordt aan de Milieuvergunning, een Vlaamse materie. Hierdoor is de uitvoering van het Spreidingsplan niet langer een conditio sine qua non. Zone-S blijft dan ook pleiten voor een afschaffing van dit plan en het herstellen van de oorspronkelijke situatie van logisch baangebruik dat optimaal rekening houdt met de wind.

 

Minister Peeters schrapt tevens het plan om de taxibaan langs baan 25L te verlengen en landingssystemen op alle banen te plaatsen. Dat betekent een bevriezing van de huidige start- en landingscapaciteiten, tevens één van de eisen van Zone-S.

 

De bewonersgroep van Steenokkerzeel betreurt dat de Minister in de nieuwe milieuvergunning geen directe verlaging van het aantal dag- en nachtvluchten heeft opgenomen. Wel verplicht Minister Peeters BIAC tegen eind september 2005 een studie te laten uitvoeren naar mogelijkheden om de veroorzaakte geluidsoverlast terug te dringen. Zone-S wenst in dit debat een positieve rol te vervullen en bij te dragen tot een objectieve benadering, rekening houdend met alle relevante factoren, ondermeer door het aanbrengen van meetresultaten die de afgelopen maanden in Steenokkerzeel werden vastgesteld.

 

De bewonersgroep Zone-S Steenokkerzeel wil in het kader van de huidige ontwikkelingen nogmaals benadrukken dat zij pleit voor een dringende formulering van een duidelijke lange-termijnvisie voor de activiteiten van de luchthaven van Zaventem, waarbij een duurzame ontwikkeling van de streek, zowel op vlak van tewerkstelling als wat leefbaarheid van 300.000 inwoners in de omgeving betreft, wordt nagestreefd.

 

 

De Bewonersgroep

ZONE-S (Steenokkerzeel)

Laatst aangepast op dinsdag 08 maart 2005 16:51