15:15:51

Newsflash

Newsflashes
zaventemaerial_photo zaventem_luchthaven1 steenokkerzeel_kappel zaventem_landing controletoren belgocontrol zaventem steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1
Luchtvaartmaatschappijen Delta en Continental in rode cijfers (Het Nieuwsblad) PDF Afdrukken E-mailadres
Luchtvaartmaatschapijen Buitenland
Geschreven door WebMaster   
donderdag 20 januari 2005 19:52

ATLANTA - De Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen Delta en Continental hebben het afgelopen jaar zware verliezen geleden. Delta Airlines liet een recordverlies noteren van 5,2 miljard dollar. Continental Airlines kijkt aan tegen een jaarverlies van 363 miljoen dollar, na een winst van 38 miljoen dollar in 2003.

Vooral in het vierde kwartaal ging Delta diep in het rood. Dat was te wijten aan een uitzonderlijke kost, de hoge kerosineprijzen en de moordende prijsconcurrentie. Gisteren maakte American Airlines, de grootste luchtvaartmaatschappij van de VS, al dieprode resultaten bekend.

Delta boekte in het vierde kwartaal een uitzonderlijke kost van 1,9 miljard dollar die verband houdt met de vermindering van de marktwaarde van het bedrijf. Intussen heeft het personeel van Delta zwaar moeten inleveren. Er lopen ook andere kostenbesparingen. Eind 2004 heeft het bedrijf in totaal 2,3 miljard dollar bespaard.

Sinds de aanslagen van 11 september 2001 hebben de grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen in totaal al 30 miljard dollar verloren. Twee maatschappijen, United Airlines en US Airways, werken onder gerechtelijk akkoord.

 llc (afp, dpa )


Laatst aangepast op woensdag 09 maart 2005 14:51