06:12:53

Newsflash

Newsflashes
steenokkerzeel_kappel zaventemaerial_photo zaventem_landing zaventem_luchthaven1 steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 controletoren belgocontrol zaventem
Afghaans lijntoestel neergestort (Het Nieuwsblad) PDF Afdrukken E-mailadres
Luchtvaartnieuws buitenland
Geschreven door WebMaster   
vrijdag 04 februari 2005 19:45

KABUL - Een Afghaanse lijnvliegtuig dat op weg was van Herat naar Kaboel, is neergestort. Het wrakstuk werd op een vijftigtal kilometer ten oosten van de Afghaanse hoofdstad aangetroffen. De Boeing 737 vervoerde 96 passagiers, onder wie negen Turken, en acht bemanningsleden.

Volgens een woordvoerder van Kam Air, Attila Kamgar, was het vliegtuig onderweg van Herat, in het westen van Afghanistan, naar de hoofdstad Kabul. Het toestel had om 15.30 uur lokale tijd in Kabul moeten landen, waar het sinds woensdag flink sneeuwt.

,,Tegen 15.50 uur heeft het vliegtuig geprobeerd contact te maken met de verkeerstoren," aldus Kamgar. Daarna was er een uur lang geen contact, waarna het toestel contact opnam met de verkeerstoren van het vliegveld in de Pakistaanse grensstad Peshawar.

,,Peshawar heeft ons geïnformeerd dat het vliegtuig daar niet is geland," aldus Kamgar. Sinds 19 uur plaatselijke tijd ontbrak elk spoor van het toestel.

Laatst aangepast op vrijdag 25 april 2008 22:08