15:14:46

Newsflash

Newsflashes
zaventem_luchthaven1 zaventem_landing steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 zaventemaerial_photo controletoren belgocontrol zaventem steenokkerzeel_kappel
Japanse luchtvaartmaatschappij kiest voor Boeing (Het Nieuwsblad) PDF Afdrukken E-mailadres
Luchtvaartmaatschapijen Buitenland
Geschreven door WebMaster   
vrijdag 04 februari 2005 20:01

Ook Airbus was in de running voor contract


TOKIO - De Japanse luchtvaartmaatschappij JAL heeft vandaag beslist om 30 toestellen aan te schaffen van de Boeing ,,737 Next-Generation''. De grootste luchtvaartmaatschappij van Aziƫ neemt ook een optie voor tien bijkomende toestellen.

Het contract is een overwinning van het bedrijf uit Seattle op zijn Europese rivaal Airbus. Die was met zijn Airbus A320 eveneens in de running voor het contract.

JAL vervangt zijn huidige vloot van 65 korteafstandsvliegtuigen van het type 737-400, MD80 en MD90 door de nieuwe reeks van 737 en mogelijk ook door vliegtuigen voor de middellange afstand, aldus een perswoordvoerder van JAL, Teiji Murayama.

Goedkoper

Het voorstel van Boeing was goedkoper, zo verdedigde hij de aankoop. De Boeing 737 wordt ingezet voor binnenlandse vluchten. Het contract tussen Boeing en JAL zou in maart of april worden ondertekend. De eerste vliegtuigen worden geleverd tegen het einde van het boekjaar 2006 (eind maart 2007).

De groep JAL, een fusie van Japan Airlines (JAL) en de binnenlandse maatschappij Japan Air System (JAS), erfde de Airbusvliegtuigen van JAS, maar zelf heeft JAL nooit een vliegtuig gekocht bij de Europese vliegtuigbouwer.

 bava (belga)
Laatst aangepast op woensdag 09 maart 2005 14:47