20:09:32

Newsflash

Newsflashes
zaventem_luchthaven1 zaventemaerial_photo zaventem_landing steenokkerzeel_kappel steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 controletoren belgocontrol zaventem
Onderzoek naar fraude bij vakbond Sabena (De Standaard) PDF Afdrukken E-mailadres
Luchtvaartmaatschappijen Belgiƫ
Geschreven door WebMaster   
vrijdag 04 februari 2005 22:51

BRUSSEL - Het parket is een onderzoek gestart naar mogelijke verduistering van vakbondspremies bij Sabena. Om de ledenlijst van het ABVV op te smukken, zouden fictieve namen gebruikt zijn, zodat Sabena meer geld moest terugbetalen dan nodig was. De speurders onderzoeken de periode tussen 1989 en 1999.

Dat berichten de kranten Het Nieuwsblad, Het Volk en meerdere Franstalige kranten vanmorgen.

In het kader van het onderzoek viel onderzoeksrechter Michel Caise gisteren binnen in de plaatselijke zetel van het ABVV in Vilvoorde.

De huiszoeking kwam er na een klacht van een gepensioneerde vakbondsman, die beweert gedwongen te zijn een schuldbekentenis te ondertekenen voor een bedrag van 125.000 euro. Toen de rechtbank werd ingeschakeld om de man te dwingen het bedrag te betalen, gaf zijn advocaat hem de raad op zijn beurt naar het gerecht te stappen.

Onderzoeksrechter Claise heeft voorlopig niemand aangehouden of onder verdenking geplaatst. Het gerecht weigert te zeggen over hoeveel geld in het dossier sprake is.

04/02/2005 - belga - kld
 
Laatst aangepast op donderdag 24 april 2008 22:04