22:34:09

Newsflash

Newsflashes
steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 zaventem_luchthaven1 zaventemaerial_photo steenokkerzeel_kappel zaventem_landing controletoren belgocontrol zaventem
VLM stuurt firma naar fort Borsbeek om bomen te kappen (HLN) PDF Afdrukken E-mailadres
Luchthavens Belgiƫ
Geschreven door WebMaster   
maandag 21 maart 2005 20:47
Luchtvaartmaatschappij VLM heeft maandagmorgen een firma naar het fort van Borsbeek gestuurd om er de bomen te kappen. De gemeente Borsbeek reageert verontwaardigd omdat ze de kapvergunning van VLM bij de Raad van State aanvecht.

Die zou maandagmiddag uitspraak over de zaak doen. VLM wil dat de bomen gekapt worden omdat ze de veiligheid van de vliegtuigen die landen en opstijgen in Deurne in gevaar zouden brengen. De gemeente Borsbeek, eigenaar van het fort, betwist dat en denkt dat er fouten gemaakt zijn bij het afleveren van de kapvergunning aan VLM.

De gemeente trok daarvoor naar de Raad van State. De gemeente is verontwaardigd dat VLM uitgerekend maandag, wanneer de Raad van State uitspraak zou doen, een firma naar het fort stuurt om alsnog aan de kapwerken te beginnen. VLM zegt dat het enkel wil dat de uitspraak van de rechtbank gerespecteerd wordt.

De rechter besliste in februari dat Borsbeek de bomen zou kappen. Borsbeek tekende beroep aan tegen die beslissing. Het hof van beroep doet op 12 april uitspraak. (belga, lan)