20:10:19

Newsflash

Newsflashes
controletoren belgocontrol zaventem steenokkerzeel_kappel zaventemaerial_photo zaventem_landing zaventem_luchthaven1 steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1
Deadline Airbus-Boeing loopt maandag af - VS en Europa praten voort (HLN) PDF Afdrukken E-mailadres
Vliegtuigconstructeurs
Geschreven door WebMaster   
maandag 11 april 2005 21:07
De Europese Commissie betreurt dat er nog geen akkoord is bereikt met de Verenigde Staten over de steunmaatregelen voor vliegtuigconstructeurs Airbus en Boeing. Maar de Commissie is wel bereid voort te praten, ook na het aflopen van de deadline op maandag. Dat verklaarde Europees Commissaris voor Handel Peter Mandelson.

Europa en de VS zijn sinds januari aan het onderhandelen over de steunmaatregelen voor hun beider vliegtuigconstructeurs, Airbus en Boeing. Ze wilden na 90 dagen een akkoord, en die deadline loopt nu maandag af. Tijdens de onderhandelingen werden alle steunmaatregelen én juridische procedures opgeschort.

De VS willen nu absoluut dat Europa geen nieuwe staatssteun aan Airbus toekent, zoniet dreigen ze ermee om het dossier alsnog voor de Wereldhandelsorganisatie (WTO) te brengen, luidde het vrijdag. Maar als dat niet gebeurt, zijn de Amerikanen bereid "de wapenstilstand" te verlengen. Ook Europa is bereid om voort te onderhandelen, verklaarde Mandelson. (lan)
Laatst aangepast op zaterdag 26 april 2008 20:51