22:31:57

Newsflash

Newsflashes
zaventem_luchthaven1 steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 zaventem_landing controletoren belgocontrol zaventem zaventemaerial_photo steenokkerzeel_kappel
Gezamelijk initatief Steenokkerzeel en Kortenberg PDF Afdrukken E-mailadres
Berichten van Zone-S
Geschreven door WebMaster   
woensdag 25 mei 2005 20:04


GEMEENTE KORTENBERG GEMEENTE STEENOKKERZEEL
De Walsplein 30 OrchideeĆ«nlaan 17
3070 Kortenberg 1820 Steenokkerzeel


25 mei 2005

Geachte,

Wij wensen u op de hoogte te stellen van een gezamenlijk standpunt dat genomen is door de gemeenten Steenokkerzeel en Kortenberg na overleg.

Dit standpunt is tot stand gekomen omwille van de gelijkaardige problematiek die beide gemeenten treft ten gevolge van de luchthaven Brussel Nationaal.

Beide schepencolleges wensen dit standpunt eveneens als motie voor te leggen aan hun gemeenteraden:

Het standpunt luidt als volgt: 

Het huidige spreidingsplan is nadelig voor de beide gemeenten omdat o.a.het grondlawaai niet in rekening wordt gebracht om de geluidshinder te berekenen.

Omdat billijk spreiden van de hinder tot op heden niet gerealiseerd kan worden (zie grondlawaai) door gespreid baangebruik, pleiten beide gemeenten voor de terugkeer naar de situatie van voor 1999 met een logisch en historisch gegroeid en aanvaard baangebruik met spreiding in de lucht.

 

 

De exploitatie van de luchthaven dient ruimtelijk beperkt te blijven zoals deze is vastgelegd in de gewestplannen en ruimtelijke structuurplannen.

 De totale geluidsdruk op de inwoners van beide gemeenten dient omlaag           gebracht te worden.

Een structurele oplossing voor de vergoeding van de schade tengevolge van vliegtuigen die een afwijkende aanvlieg - en opstijgroute/hoogte gebruiken, dient te worden uitgewerkt waarbij correcte vliegroutes afgedwongen kunnen worden door een efficiƫnt boetesysteem. BIAC dient hiervoor haar verantwoordelijkheid te nemen en haar aansprakelijkheid erkennen.

 Hoogachtend

Namens,

Gemeentebestuur Kortenberg,
 

P. Lebrun, H. Vannopppen, J. Vleeracker, 

Secretaris Burgemeester Schepen v. leefmilieu

Namens,

Gemeentebestuur Steenokkerzeel,

 

M. Van Grunderbeeck, K. Servranckx, A. Trostmann Secretaris Burgemeester Schepen v. leefmilieu
Laatst aangepast op maandag 12 september 2005 21:13