06:12:29

Newsflash

Newsflashes
zaventem_landing steenokkerzeel_kappel controletoren belgocontrol zaventem steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 zaventemaerial_photo zaventem_luchthaven1
Vliegtuig met draaiende motoren Onur Air lekte kerosine op luchthaven Eindhoven (BvL) PDF Afdrukken E-mailadres
Luchtvaartnieuws buitenland
Geschreven door WebMaster   
donderdag 02 juni 2005 21:44
Een vliegtuig van de Turkse maatschappij Onur Air heeft woensdagmorgen op Eindhoven Airport kort voor vertrek naar Antalya kerosine gelekt. Dat gebeurde toen het vliegtuig al met draaiende motoren op het platform stond.
Onderzoek wees uit dat de brandstofklepaansluiting van het toestel kapot was.
De 138 passagiers hebben volgens een woordvoerder van de luchtvaartinspectie geen gevaar gelopen. Zij konden het toestel - een Airbus 321 - zonder problemen verlaten. Het toestel is ook voorzien van zogenoemde ribbels op de vleugels waardoor de brandstof niet bij de hete motoren kan komen. De passagiers zijn opgevangen op Eindhoven Airport. Of ze woensdag nog kunnen vertrekken naar Turkije, is niet bekend.
Het incident komt een week nadat de Inspectie Verkeer en Waterstaat het vliegverbod tegen Onur Air introk dat sinds 12 mei van kracht was. De maatregel was ingesteld nadat er een aantal gebreken bij Onur-toestellen waren geconstateerd. Na het indienen van een actieplan en in overleg met de Turkse luchtvaartinspectie gaf de Inspectie Verkeer en Waterstaat vorige week dinsdag Onur groen licht, met dien verstande dat de maatschappij wel onder verscherpt toezicht zou blijven staan.